Az étel valóban nagyon kísérleti jellegű volt, még lehetne tökéletesíteni, de annyira finom lett a végeredmény, hogy szerettem volna megírni, amíg még friss az élmény.
A krumplikat héjukkal együtt megfőztem, majd megpucoltam. A sütőtököt egy halhúsleves kockával szintén megfőztem és a krumplival együtt összetörtem. Hozzáadtam a vajat, a lisztet, a sót, a borsot és a citromkakukkfüvet, az apróra darabolt füstölt lazacot és egy felvert tojást (utólag úgy látom praktikusabb lett volna a fehérjét külön felverni). Kivajazott sütőformába tettem és körülbelül 40 perc alatt, kis lángon megsütöttem. A közepe kissé ragacsos maradt sajnos, így visszatettem a még langyos sütőbe, ahol nagyszerűen átsült a belseje is. Tehát szerintem kis lángon, legalább 50-60 percig kell sütni az optimális végeredmény érdekében. Nagyon izgultam egyébként, hogy finom lesz-e, de komolyan, minden várakozást felülmúlóan finom volt.
- 6 kis szem krumpli
- 20 dkg sütőtök
- 20 dkg füstölt lazac
- 5 dkg vaj
- 1 tojás
- 3 evőkanál liszt
- só, fehérbors
- citromkakukkfű
mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm
VálaszTörléscsak azt szerettem volna még hozzáadni, hogy igazából persze tudom, hogy a soufflé eléggé más, mégis, valami miatt arra asszociáltam a készítéskor. egyszer azért majd megpróbálkozom egy igazival is:)
VálaszTörlés